Daca vrei sa fi activ si sa participi la evenimente organizate sub umbrela Uniunii Europene iti vom face cateva propuneri. Dincolo de experienta pe care o poti dobandi luand parte la aceste evenimente, poti crea legaturi cu tineri din intreaga Europa si poti beneficia de oportunitatea de a vizita alte tari din cadrul U.E.

 
 

Concurs Youthphotos.eu: Viaţa în Europa

Iti place arta fotografiei si originalitatea? Youthphotos te invita la competitia europeana pe tema  “Viata in Europa”. Astfel pozele trebuie sa surprinda cat mai bine aspectele vietii europene prin ochii tinerilor. Concursul este adresat tineilor pana in 27 de ani care nu sunt fotografi profesionisti, iar data limita a trimiterii lucrarilor este  31 mai 2007.

Afla mai multe pe site-ul: www.youthphotos.eu/pools/show/1?page=2  

 
ISWI 2007: Săptămâna internaţională studenţească în Ilmenau, Germania - "Time to think

            Un eveniment deosebit care incurajeaza comunicarea intre tineri initiand dezbateri pe tema educatiei si avand sloganul “Trăieşte ca şi cum ai muri mâine, dar învaţă ca şi cum vei trăi veşnic”. Astfel intre  01 si  10 iunie 2007 350 de tineri din intreaga lume se vor intalni la Ilmenau pentru a sarbatori saptamana internationala studenteasca in cadrul unui festival adresat  studentilor din intreaga lume.
Cheltuielile pentru cazarea si masa studentilor vor fi suportate de organizatori, ramanand ca participantii sa isi achite costurile cu transportul.

Afla mai multe pe site-ul:  www.iswi.org 

 

 

Europeanvibes: sharing the vibes that make Europe move

O competitie multimedia online care consta in colectionarea  pozelor, animatiilor, imaginilor, sunetelor sau filmuletelor care reusesc sa surprinda cat mai bine esenta viziunii tinerilor despre Uniunea Europeana. Astfel competitia incurajeaza capturarea “vibratiilor europene” prin intermediul noilor tehnologii si afisarea acestora pe platforma online www.european-vibes.eu.  Termenul limita pentru inscrierea in aceasta competitie este 20 iulie 2007.

Afla mai multe pe site-ul: www.taurillon.org/Speak-Up-Europe-and-European-Vibes

 

Săptămânii Internaţionale a Culturii: edYOUcate!, 19- 29 iulie 2007 Pécs, Ungaria

Festival european tematic care incurajeaza  comunicarea si stabilirea legaturilor intrtineri din diverse colturi ale planetei. Poarte participa oricine, indiferent de varsta si de nationalitate, scopul acestui eveniment multicultural fiind de a creşte toleranţa şi de a promova dialogul intercultural.

Afla mai multe pe site-ul: www.icwip.hu 

 

Evenimentele dedicate celei de-a 50-a aniversări a Tratatelor de la Roma

Organizatorii acestor evenimente si-au propus  mai multe proiecte ce vor avea loc in Uniunea Europeana, comemorandu-se astfel cea de-a 50 a aniversare a semnarii Tratatelor de la Roma. Majoritatea proiectelor se adreseaza tinerilor, printre care : Şcolile unite ale Europei, Ziua Primăverii în Europa, un Summit al tineretului la Roma.

Afla mai multe detalii aici.

 
 

Concurs international de eseuri pentru tineri 2007 

“Rolul mass-mediei şi tehnologiilor de informare şi comunicare în construirea unei lumi a păcii” este tema pe care tinerii cu vârsta până în 25 de ani din întreaga lume sunt invitaţi să-şi trimită ideile creative. Sunt asteptate eseuri care sa graviteze in jurul intrebarilor: Ce rol ar trebui să joace mass-media şi tehnologiile de comunicare în viitor? Cum ai folosi aceste instrumente variate de comunicare pentru a construi o lume mai bună?

Afla mai multe pe site-ul: www.goipeace.or.jp/english/activities/programs/0702_00.htm

 

Concursul de fotografie „Breaking Stereotypes” / „Fara stereotipuri” 2007

Tinerii studenti la artă fotografică, design grafic, comunicare vizuală, design media şi alte discipline înrudite sunt invitaţi să intre în acest concurs şi să creeze o fotografie sau un colaj foto care să promoveze diversitatea şi să se adapteze unei audienţe tinere.
Concursul este organizat în cadrul campaniei UE de informare: "Pentru diversitate. Împotriva discriminării".

Afla mai multe pe site-ul: http://photocompetition.stop-discrimination.info/

 

„Europa Ta – Viitorul Tau” – Concluziile reuniunii de lansare a Summit-ului Tineretului

Principala concluzie a reuniunii de lansare a Summit-ului Tineretului, organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Forumul European al Tineretului, pe 18-20 ianuarie 2007, este ca educaţia, ocuparea forţei de muncă şi mediul reprezintă principalele aşteptări ale tinerilor pentru Europa următorilor 50 de ani. Tineri din toate statele membre UE s-au întâlnit la Bruxelles, unde au avut ocazia să discute pe diferite teme: viitorul Tratat al Uniunii Europene, modelul social şi economic, dezvoltarea durabilă, rolul UE intr-o lume globalizată, democraţia şi societatea civilă, tineretul şi educaţia.
Evenimentul a fost organizat ca o primă etapă a Summit-ului european al tineretului, care s-a desfăşurat la Roma pe 24-25 martie.
Această întâlnire pune bazele dezbaterilor naţionale ce vor fi organizate în diferite state membre ale Uniunii Europene, înainte de Summit-ul Tineretului de la Roma. Odată cu celebrarea integrării europene, Summit-ul Tineretului va oferi ocazia de a privi înainte către provocările următorilor 50 de ani, care vor defini în mare parte viaţa tinerilor de azi.

Afla mai multe pe site-ul:
www.youthforum.org/Downloads/Press_publications/press_releases/2007/074-07.pdf

 
 

Erasmus celebreaza 20 de ani

Anul 2007 marchează cea de-a 20-a aniversare Erasmus, cel mai mare program de schimburi universitare din lume. Peste un milion de studenţi au participat deja la această experienţă provocatoare şi plină de satisfacţii, de la începuturile sale în 1987. Festivităţile de celebrare au început în Bruxelles pe 6 decembrie 2006 cu deschiderea unei expoziţii Erasmus şi vor continua pe tot parcursul anului 2007 cu numeroase evenimente speciale.
Programul promovează dialogul intercultural şi încurajează tinerii să gândească "european" şi să fie mobili nu numai pe perioada studiilor, ci şi atunci când intră pe piaţa muncii. Erasmus acoperă mai mult decât mobilitatea studenţilor: el încurajează şi profesorii din Europa să fie mobili.

Afla mai multe pe site-ul: http://ec.europa.eu/education/news/erasmus20_en.html 

 
 

Eurodesk te informeaza asupra noilor oportunitati europene

Milioane de tineri din Europa au participat la activităţi europene în ultimii ani. Noile programe în domeniul tineretului şi alte oportunităţi europene oferă tinerilor o gamă întreagă de diferite activităţi (cum ar fi: voluntariat, schimburi, acţiuni privind cetăţenia, proiecte de informare, studii în străinătate, stagii de practică...) în alte ţări ale Europei sau ale lumii – aceasta poate fi în timpul tău liber, prin şcoala sau universitatea la care studiezi sau în timp ce eşti la muncă.
Afla despre oportunităţile de finanţare disponibile pentru activitatea care te interesează cel mai mult.

Afla mai multe pe site-ul: www.eurodesk.eu/edesk/Infocentre.do?go=4

 
 

Joc Internet : Devino un membru al Parlamentului European (BeMEP.eu)

Acest joc care simulează activitatea Parlamentului European se adresează tuturor europenilor, atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din ţările candidate. Participanţii vor deveni astfel membri ai Parlamentului European şi vor derula activităţi şi negocieri cu colegii lor. Toţi participanţii pot urma un curs virtual de formare (e-learning) pe aspectele culturale, politice, sociale şi economice ale Uniunii Europene. Jocul este disponibil in limbile engleză, franceză şi poloneză. Pentru a participa este suficient să trimiţi un formular de înscriere şi să aştepţi confirmarea.

Afla mai multe pe site-ul: www.bemep.eu

 
 

Cardul EURO<26 este acum disponibil online

Tinerii sub 26 de ani care nu trăiesc într-una dintre cele 38 de ţări EURO<26 pot cumpăra acum online un card de tineret EURO<26 la http://card.euro26.org/. Tinerii care trăiesc într-o ţară membră EYCA nu pot cumpăra cardul online dar sunt direcţionaţi către organizaţia EURO<26 din ţara lor. Cardul de tineret EURO<26 sprijină mobilitatea şi participarea în rândul tinerilor din Europa graţie unui sistem de 100.000 de reduceri (cinema, concerte, transport, călătorie, cazare, asigurare, asistenţă în timpul călătoriei şi multe altele).

Afla mai multe pe site-ul:
www.euro26.org/opencms/opencms/euro26_org/data/public/header/discount_database/

 
 

Expozitie de fotografii virtuale : ‚Family of Man 2007, connecting cultures’

Dacă ai între 15 şi 26 de ani, poţi participa la această competiţie de artă fotografică. Contribuţiile pot acoperi 23 de subiecte, de la dragoste, fericire şi familie, până la discriminare, şomaj, cultura tinerilor, activităţi de timp liber şi muncă. Cele mai bune fotografii vor face parte din expoziţia mobilă ce va fi prezentată în contextul campaniei „Luxemburg şi Regiunea Extinsă, Capitală Europeană a Culturii 2007”.

Afla mai multe pe site-ul: www.foma.lu